napja 
 

Barackos különlegességek a Budapesti Pálinkafesztiválon (Programajánlók - Lakoma)
Kacsapástétom barackpálinkás zselével, Rákóczi túrós barackpálinkás szörbettel
Barackos különlegességek a Budapesti Pálinkafesztiválon

Az ország legkedveltebb gyümölcséből, a kajszibarackból nemcsak finom pálinkák, hanem különleges ételspecialitások, desszertek is készülnek a május 10-13. közötti, a Budai várban megrendezendő Pálinkafesztiválra. Profi séfek barackkal spékelt ínycsiklandozó ételekkel kényeztetik majd a látogatókat. Lesz kacsapástétom barackpálinkás zselével, Rákóczi túrós barackpálinkás szörbettel, valamint helyszínen sült barackos rétes is.

Ha már a gyümölcsök királynőjét ünnepeljük a 2012-es tavaszi Pálinkafesztiválon, gondoljunk a hasunkra is! A híres Gönci-, kajszi- és további finom barackpálinkából most az ételekbe is kerül néhány csepp. 

Az XXL Catering szervezésében Takács Lajos (Olimpia), Ádám Csaba (Kereskedőház, Szentendre) és Palotai Csaba (Nu Bistro), csapata  ismét kitelepül, és rendhagyó finomságokkal várja a vendégeket. Az általuk kreált menüben egészen különleges ízkombinációk szerepelnek: kacsapástétom barackpálinkás zselével, konfitált oldalas karamellizált baracklekvárral és édeskömény salátával, valamint Rákóczi túrós barackpálinkás szörbettel. A fogásokat a Barackos udvarban kóstolhatják meg a fesztivállátogatók. Ahogy itt találkozhatnak a Kézműves Magyar Ízek termékeivel is, így a házi baracklekvárokkal, barackcsatnival, házi barackszörppel és további érdekes barackos ételekkel. A kínálatban szerepel a napköziből ismert baracklekváros deszka,  valamint barackos túrógombóc bazsalikomos baracklekvárral, helyszínen főtt házi barackos krumpligombóc fahéjas öntettel, és helyben sült házi rétes is. Az esemény fő attrakciója az év pálinkája lesz, amelyet közösen készítettek el az ország pálinkafőzői: Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai, Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack. A kereskedelmi főzdék prémium barackpálinkáinak házasításával létrehozott blendből összesen 1300 db 0,5 literes palack készül, kifejezetten az idei Budapesti Pálinkafesztiválra. A különleges díszdobozba öltöztetett pálinkát a Barackos udvar Barackpálinka házánál lehet megkóstolni és megvásárolni, ahol valamennyi kiállító barackpálinkája, valamint nemzetközi barackpárlatok is kínálják magukat.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat