napja 
 

Ki lesz az idei ?Év sportolója? ? (Sztárok - Hírek)
Ki lesz az idei ?Év sportolója? ?

Idén háromszáz sportújságíró szavazatai alapján alakult ki a végeredmény, melyet a december 18-i gálán hoznak nyilvánosságra és a hagyományoknak megfelelően ekkor vehetik át a díjakat az év legkiválóbb sportolói. Az évről évre rangosabb eseményt élőben közvetíti a Duna Televízió 18.30-tól. A címvédők Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, férfi vízilabda válogatott, Benedek Tibor (szövetségi kapitány kategória) és Shane Tusup (edző kategória). Közülük talán a Tusup házaspárnak van a legtöbb esélye arra, hogy ismételjenek.

A szokásoknak megfelelően díjazzák az év legeredményesebb fogyatékos sportolóit is. Arra viszont most először kerül sor, hogy a nem olimpiai sportágak kiválóságai is részesei lesznek az ünnepi programnak, mivel a teljesítményük értékelésére önálló szavazást írtak ki, mely dec. 8-án zárul. A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy a szurkolók által leadott több mint 5500 szavazat alapján az Adidas népszerűségi versenyét sorrendben negyedszer is Michelisz Norbert nyerte.

A Top 8

Michelisz Norbert (autóversenyzés)

2106

Hosszú Katinka (úszás)

934

Kiss Norbert (autósport, kamion)

441

Miklós Edit (alpesi sí)

258

Berki Krisztián (torna)

156

Kovács Mária  (ökölvívás)

135

Kasza Róbert (öttusacsapat)

129

Görbicz  Anita (kézilabda)

103

A sajtótájékoztatón megjelent két olimpiai bajnok is, Rejtő Ildikó vívó és dr. Török Ferenc öttusázó is, akik pontosan 50 évvel ezelőtt, a tokiói olimpia évében nyerték el az Év sportolója címet (1964). dr. Török Ferenc különleges személy az eddigi 57 év összes győztesét tekintve, mert ő az egyetlen, aki egyéniben, csapatban és szövetségi kapitányként is kiérdemelte a kitüntető Év sportolója/szövetségi kapitánya címet.

A kiválóságokat a gálán nagyszerű programmal ünneplik, ott lesz a fellépők között a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium énekkara. A Himnuszt az iskola énekkara adja elő Scherzerné Schőn Magdolna vezetésével.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat